Хмельницький академічний муніципальний камерний хор відзначив своє 25-річчя

Ювілейним концертом відзначив своє 25-річчя від дня створення один із кращих хорових колективів нашого міста - Хмельницький академічний муніципальний камерний хор, художнім керівником і головним диригентом якого є талановитий музикант і педагог, заслужений діяч мистецтв України Ігор Цмур. На ювілейний захід, який відбувся в органній залі обласної філармонії, запросили усіх поціновувачів хорового мистецтва та української пісні.

"Скільки всього було за 25 років! Конкурси, фестивалі, виступи на кращих сценах України, виступи в 19-ти країнах світу, понад 500 виконаних творів, декілька тисяч концертів, декілька мільйонів слухачів, безліч композиторів, відеокліпів, аудіозаписів… А нині – війна… Маскувальні сітки, бомбосховища, благодійні концерти на підтримку Збройних Сил України. І ювілейний концерт не є винятком. Щиро віримо, що набравши міці та досвіду за 25 років, ми можемо своїм мистецтвом наблизити Перемогу!», - такими словами розпочали концерт артисти хору.

Усі, хто завітав на ювілейний захід лауреата та дипломанта міжнародних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів, мали змогу почути проникливу українську музику сучасних композиторів (Віктора Степурка, Ганни Гаврилець, Валентина Сільвестрова, Мирослава Скорика, Станіслава Ярецького та багатьох інших), насолодитись незвичним хоровим виконанням у поєднанні з шумовими ефектами, звучанням саксофона, дудука, флейти, бокалів, отримати духовне збагачення, емоційне наповнення та підтримати Збройні Сили України.

У концерті звучали духовні твори-молитви за перемогу України, джазові стандарти, народні, патріотичні, популярні пісні. Приємним сюрпризом для всіх була участь у концерті відомих у місті запрошених солістів-інструменталістів.

Дякуючи за майстерне і витончене виконання творів, кожний виступ хорового колективу глядачі проводжали теплими, щирими і довготривалими оплесками.

Сьогодні Хмельницький академічний муніципальний камерний хор – це колектив з власним виконавським обличчям та високою сценічною культурою, який намагається постійно збагачувати свій репертуар, підвищувати професійний рівень, вдосконалювати виконавську майстерність, здобувати необхідний досвід, збагачувати сучасне мистецтво України новими творчими ідеями.

Від міської влади муніципальний хор привітала з ювілеєм керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій, відзначивши його високу виконавську майстерність. Колектив хору нагороджено Почесною грамотою міського голови Олександра Симчишина та подарунковим сертифікатом на суму 10 тисяч гривень.


Інформація із сайту Хмельницької міської ради