Центр національного виховання учнівської молоді відзначив своє 25-річчя

4 травня Центр національного виховання учнівської молоді відзначив 25-ту річницю від дня створення. З цієї нагоди у стінах закладу відбувся урочистий концерт «З Україною в серці!». Від міської влади творчий колектив закладу, а також учнів та їхніх батьків привітала керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

До щирих побажань успіхів, наснаги у розвитку творчих здібностей дітей приєдналися і начальник Управління культури і туризму Артем Ромасюков, численні друзі колективу Центру. Колектив закладу у день відзначення чвертьвікового ювілею нагороджено грамотами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина та Управління культури і туризму. У подарунок від міської влади Центр також отримав сертифікат на суму 5 тис. гривень.

Центр національного виховання учнівської молоді є потужним культурно - освітнім закладом, осередком виховання, збереження та популяризації національного мистецтва, в якому діти мають можливість займатися улюбленою справою, розкривати і розвивати свій творчий потенціал, а дорослі – насолоджуватись мистецтвом. Колективи Центру – активні учасники загальноміських культурно-мистецьких заходів.

Мистецький заклад знаходиться у мікрорайоні Гречани (вул. Шухевича, 1 Б) і підпорядкований Управлінню культури і туризму Хмельницької міської ради.

Центр проводить культурно-освітню роботу з дітьми та молоддю віком від 5 до 25 років. Здійснює різноманітну організаційно-масову, культурно-освітню роботу шляхом проведення свят, конкурсів, концертів, виставок, інших організаційно – масових та культурно-розважальних заходів, а також благодійних національно-патріотичного спрямування.

Здобутки Центру - це результат повсякденної наполегливої праці колективу під керівництвом Валентини Рогатюк, де працює понад два десятка осіб, зокрема 17 творчих працівників: керівників творчих колективів, гуртків і студій.

У закладі діє 19 аматорських формувань, в яких понад 600 учасників. Кількість їх збільшується з року в рік. Це - народний аматорський ансамбль українського фольклорного танцю “Гонта”, народний молодіжний ансамбль «Веснянка», народний аматорський вокально – інструментальний ансамбль «Барви», зразковий ансамбль народного танцю “Калина”, фольклорний гурт «Богодар», театр – студія «Безмеж», зразковий молодіжний театр «Токос», любительські об’єднання, гурток англійської мови "Разом до світу англійської", гурток підготовки до школи «Читайлики». 

Більше фото ТУТ


Інформація із сайту Хмельницької міської ради