Літературно-музична година «Солов’їна, колискова, хай єднає усіх мова»

В Україні українська мова функціонує як державна. Нею в усіх сферах розмовляють ті, хто любить свою Батьківщину та пишається її історією, хто не уявляє себе без причетності до свого великого волелюбного народу.

9 листопада – День української мови та писемності. Завдяки мові ми об’єднані в одну націю. Напередодні свята, 8 листопада, в Центральній публічній дитячій бібліотеці відбулась літературно-музична година «Солов’їна, колискова, хай єднає усіх мова». На захід запросили учнів СЗОШ № 21.

Під час літературної частини бібліотекарка читального залу Нечипор Таїсія ознайомила школярів з історією виникнення Дня української мови та писемності, важливими аспектами розвитку мовної культури нашої держави.

Родзинкою події стали номери від талановитих учнів Хмельницької школи мистецтв «Заріччя». До музичної частини увійшли: виступ вокального ансамблю «Веселі нотки», сольні номери артистів під акомпанемент фортепіано, дуети піаністок та скрипальки з піаністом. У такий спосіб присутні поринули у світ чарівної української музики, пізнаючи невичерпні багатства рідної мови в пісенній творчості нашого народу. Глядачі отримали безліч гарних вражень від події.

Відзначила вчителька Тетяна Рудніченко: «Ми постійно вивчаємо українську поезію та пісні в школі, але сьогодні, завдяки бібліотекарям і артистами, нам вдалось дізнатись більше про мову та почути чудову українську музику. Нам, українцям, є чим пишатись. Україна була, є і буде завжди талановитою».