У Хмельницькому відбулась акція на підтримку мешканців тимчасово окупованих територій

24 вересня, у День міста Хмельницького, з ініціативи працівників культури міста на майдані перед кінотеатром імені Т. Шевченка відбулася акція підтримки мешканців тимчасово окупованих територій «Міста Героїв». Усі охочі мали можливість стати учасниками акції і підкреслити, що окупація – тимчасова, а Україна – вічна і неподільна, звернутися до всіх демократичних сил світу, аби не допустити проведення псевдо референдумів та мобілізації на окупованій російськими загарбниками території.

В ході акції в середмісті було розгорнуто експозицію з плакатів та фотографій міст на підтримку мешканців окупованих міст. Капела бандуристів у кількості 50 музикантів (учнів і викладачів мистецьких шкіл міста та студентів музичного коледжу імені В. Заремби) виконала Державний Гімн України під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України, завідувача відділу народних інструментів коледжу Миколи Босенка.

«Подібні акції проходять і в інших містах України. Ми ініціювали цю акцію на підтримку мешканців окупованих територій, тим більше, що у ці дні проводяться псевдо референдуми. Ми розуміємо наскільки людям сьогодні важко і бачимо наскільки шириться цей героїчний спротив міст проти окупантів. Вирішили, що буде доречним ще раз доказати, що Україна – єдина і неподільна», - зазначила заступниця начальника Управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Шевченко.


Інформація із сайту Хмельницької міської ради