Сакральні споруди, погляд з минулого

Під такою назвою до Дня міста Хмельницького у виставковій залі Хмельницької школи іконопису «Нікош» (вул. Проскурівська, 60) відкрилась перша персональна виставка хмельничанина Євгена Рабійчука. На виставці представлені мініатюрні церкви, замки, виготовлені із природніх матеріалів, а також аплікації з маленьких календарних іконок, солдатики та картини із зернят кави.

«Ще з 2000 року Євген купував пластмасові солдатики та власноруч, за ілюстраціями відповідних книг, розфарбовував їх олійними фарбами. На разі, у автора є близько 20 тис. таких екземплярів, у майбутньому, планує зробити панораму, щоб і інші могли насолоджуватись колекцією. На виставці представлений акваріум, який має цікаву історію. Колись він був домівкою для рибок, а зараз там ціла битва мініатюрних солдатиків», - розповіла директорка Школи іконопису «Нікош» Юлія Бенедищук.

Першу мініатюрну церкву митець створив у 2020 році та подарував її своїй матусі до ювілею, як автор каже: хотів подарувати подарунок, який зробив власноруч. Надихнувшись своєю першою роботою, Євген і надалі продовжував виготовляти мініатюрні церкви та замки, які представлені у стінах виставкової зали «Нікош». Також у залі можна ознайомитись із Гербом, який подарували Євгену його колеги із Волино-Подільського геральдичного товариства.

Виставка буде діяти до 14 жовтня, тож запрошуємо усіх охочих її відвідати.

Інформація із сайту Хмельницької міської ради