Запрошуємо в музей історії міста Хмельницького!

Музей – своєрідний храм спогадів, який дає можливість вдихнути аромат старовини, торкнутись предметів, якими користувались наші пращури, відчути атмосферу далеких історичних подій і прослідкувати їх вплив на сьогодення. Саме у музейних стінах, немов у мушлі, зберігаються перлини культури і історії. Схиліться до цієї мушлі і слухайте щирі розповіді мудрого скарбничого людської пам’яті – музею...
 
Відвідувач музею – не лише пасивний споглядач. Завдяки новим інтерактивним формам роботи, які впроваджують працівники музею, ви маєте можливість віртуально подорожувати у часі та просторі. Переходячи з одного музейного залу до іншого – гортати сторінки історії, беручи участь у музейних заходах – занурюватись у коловерть яскравих подій, які вирували сотні років тому.
 
Наш музей гостинно відчиняє двері для дорослих і дітей, захоплюючи перших цінністю музейних раритетів, других – чарівністю і таємничістю світу старовини. Виставкова діяльність музею зацікавлює значне коло відвідувачів і з кожним роком набуває більш широкого масштабу, стає джерелом поповнення фондів музею творами художників і майстрів народного мистецтва.
 
Музей був відкритий 1996 року. За ці роки він став осередком культури та дослідницької діяльності, справжньою скарбницею історичної пам’яті людей, які здавна населяють наше місто. 
 
У музеї – вісім залів, де проходять виставки, різноманітні за характером, але мета кожної з них – всебічно представити історію, мистецтво та людей нашого міста.
 
У музейних залах організована повнопрофільна оглядова композиція, яка починається від середньовіччя й далі аж до сьогодення. Кожна з ланок історії в експозиції музею заповнена, у фондах та виставкових залах зберігається понад 7 тисяч експонатів, кожен з яких вартий того, аби бути побаченим.
 
Наш заклад іде в ногу з часом, використовуючи не тільки експонати, а й сучасне технічне обладнання, звукові та візуальні ефекти.
 
Тут проходять цікаві відкриті виховні години, тематичні екскурсії, уроки, різні зустрічі, наукові конференції, круглі столи, лекції та інші заходи.
 
Музей є одним із факторів формування почуття патріотизму у молодого покоління, любові до свого народу, до рідного міста. Наш музей - це візитівка нашого міста, в якому в різні часи побували тисячі відвідувачів з різних куточків України і світу. Чекаємо на вас у нашому музеї!