Краса - страшна сила

9 вересня у музеї історії міста Хмельницького відкрилась нова міні-експозиція з інтригуючою назвою – «Краса – страшна сила». Цитата незабутньої артистки минувшини доби радянського кінематографу Фаїни Раневської, знайома чи не кожній представниці прекрасної статі колишнього пострадянського соціуму, дала творчий поштовх для створення своєрідної музейної інсталяції, де можна побачити найрізноманітніші предмети побуту, журнали мод, косметичні засоби, корисне приладдя та й навіть жіночу білизну - загалом все те, що було покликане допомагати вдосконалювати красу і жіночність, не зважаючи на жодні перепони, котрі могли поставати перед звичайною радянською жінкою. 
 
 
А розпочалося офіційне свято краси (Міжнародний день краси), власне, з ініціативи Міжнародного комітету естетики і косметології CIDESCO (Comite International D'Esthetique Et De Cosmetologie), що є на сьогодні найпрестижнішою організацією в світі в своїй галузі, понад чверть століття тому – 9 вересня 1995 року. CIDESCO заснована в 1946 році в Цюріху (Швейцарія), в даний час представлена в 33-х країнах світу. У світі налічується понад 200 шкіл, які працюють під егідою CIDESCO і за розробленими цією організацією міжнародних стандартів. Щорічно CIDESCO організовує і проводить міжнародні конгреси і виставки з метою обговорити поточний стан справ в індустрії краси в країнах світу, ознайомитися з новітніми розробками (обладнанням, технологіями, косметичними засобами тощо). Щодва роки CIDESCO вручає нагороди за досягнення в професійній естетиці, косметології, а також у профільній освіті та навчанні.
 
 
Себто, цей день сміливо можуть вважати власним професійним святом косметологи, парфюмери, перукарі, манікюрниці, пластичні хірурги, модельєри, кравчині – словом, всі ті, хто так чи інакше беруть участь у процесі вдосконалення зовнішнього образу жінок. Індустрія краси – величезна, однак жінка навіть у найважчі часи завжди пам’ятала про те, що вона і є найголовнішим джерелом краси, і завжди вміла її вдало підкреслити доступними засобами. А якими саме, можна дізнатися, відвідавши виставку «Краса – страшна сила» в музеї історії міста Хмельницького.
 
 
Тема, насправді, невичерпна. Тому музейники запрошують хмельничан і хмельничанок поділитися власними «скарбами» радянської і пострадянської індустрії краси, котрими краще поповнити музейні фонди, аніж викинути на смітник.
 
Любі жінки! Радійте красі і будьте красивими!
 
Музей історії міста Хмельницького