Проєкт «День закладу культури у старостинських округах» завітав до села Пирогівці

25 квітня в Центрі культури і дозвілля села Пирогівці відбулися заходи у межах проєкту «День закладу культури у старостинських округах», під час яких мешканців села знайомили із діяльністю Хмельницької школи мистецтв «Озерна» та Музею історії міста Хмельницького

Музичною окрасою заходів стали виступи учнів та викладачів школи. У програмі концерту звучали українські народні пісні, твори сучасних композиторів та твори композиторів-класиків.

Усі охочі мали змогу взяти участь у майстер-класі з виготовлення глиняної іграшки «Пташка весни», який провела викладачка школи Наталія Філіпович. Виготовлена власноруч іграшка — це своєрідний оберіг, що акумулює в собі любов, тепло і турботу. Учасники майстер-класу не стримували своєї фантазії та від душі насолоджувались творчим процесом і чудовим результатом!

Також були представлені роботи учнів класу гончарства, адже керамічні вироби завжди виглядають теплими та зворушливими, бо разом з відбитками людських рук вони зберігають частину душі майстра. Атмосфера заходу довела, що мистецтво об’єднує людей.

Сьогодні ж школярі Пироговецького ліцею мали можливість дізнатися про один з найцікавіших музеїв міста Хмельницького, який накопичує і зберігає його історію та популяризує її, експонуючи та детально вивчаючи. Працівники Музею історії міста Хмельницького на чолі з директоркою Галиною Іванівною Барабаш ознайомили із закладом.

Пані Галина розповіла про постійну експозицію музею та предмети різних історичних періодів, представлені в кожному з її розділів. Переглянувши невеличке промовідео про музей, юні мешканці села віртуально перенеслись у зали та побували на оглядовій екскурсії. Присутні з цікавістю взяли участь в інтерактивному огляді реконструйованих обладунків — чи не найпопулярніших музейних експонатів не лише в музейній експозиції, а й на виїзних виставках за межами музею.

Дітлахи залюбки приміряли зразки середньовічних шоломів, а саме західноєвропейський бацинет і норманський шолом зі зведеною кольчужною бармицею. А, взявши до рук ще й реконструйовані копії стародавніх мечів та щитів, майбутні захисники України могли на хвильку уявити себе лицарями Середньовіччя, оборонцями Землі Подільської (саме таку назву в давні часи мало наше Поділля).

Пізнання історії рідного краю із залученням предметного інтерактиву змотивувало багатьох дітей відвідати Музей історії міста Хмельницького разом з батьками.