Ми — Нація! Ми — Сила! Ми — Народ!

22 січня, у День Соборності України, у читальній залі Центральної публічної бібліотеки хмельницькому глядачеві показали поетично-театралізовану композицію «Ми — Нація! Ми — Сила! Ми — Народ!». Творцями й виконавцями мистецької роботи є учасники Хмельницького театру-студії «БЕЗМЕЖ» Центру національного виховання учнівської молоді.

За цю композицію театр-студія торік отримав диплом І ступеня Канадсько-українського фестивалю дитячої та юнацької творчості, що проходив у Торонто. Нагороду здобуто в номінації «Театральний жанр».

Керівником театру-студії, а водночас і режисером сьогоднішньої постановки є Володимир Павловський. Композиція дуже на часі, неодмінно варта уваги, її тема та основні наративи залишаються актуальними у будь-яку пору, незалежно від зовнішніх і внутрішніх подій, що стосуються нашої держави.

Глядачів виконавці, які хоч нині й працювали в неповному складі, запросили опісля до обговорення композиції. Як сказав режисер, для них важливими є не оцінки чи компліменти, а "те, чи зрозуміли тему, заради чого вони це зробили, во ім’я чого зробили". Їм потрібно почути думки, чи глядач побачив розв’язання основної проблеми, адже сьогоднішня зустріч передовсім є творчою та патріотичною акцією.

Ділиться враженнями глядачка, а разом з тим і читачка книгозбірні пані Вікторія: «Ми українці! Ми сильними були, є і будемо. Наш шлях важкий. Нам доводиться долати дуже багато перешкод, аби бути вільними. Проте нас не здолати. Через такі вистави вдається відчуття непоборну мужність, відвагу українського народу. Вони додають віри й певності, що ми рухаємося тільки вперед. І робимо це заради нашого українського майбутнього».

Наприкінці усі присутні відзначили необхідність донесення подібного патріотичного матеріалу до представників молодого покоління українців.