Бібліотеки Хмельницької громади отримали книги-новинки

Книгозбірні-філії Централізованої бібліотечної системи Хмельницької громади одержали 347 новесеньких книг! Для читачів бібліотек видання придбало місто.

Відвідувачі постійно запитують про новинки. Поповнення бібліотечних фондів стало необхідним, бо читання підтримує людей, заспокоює і дає можливість відволіктися. Книги останнім часом надходили тільки завдяки організованій книгозбірнями акції «Книжки даруй — до перемоги крокуй!», коли мешканці громади, місцеві літератори, громадські та культурні діячі дарували бібліотекам видання. Також у межах однойменного челенджу книги передавали управління та департаменти Хмельницької міської ради. Акція триває й досі, адже нових книг не так багато для мережі бібліотек громади.

Розповідають бібліотекарки: «Потрібно максимально докладати зусилля, аби тут, в тилу, підтримувати українську культуру, давати змогу літературі розвиватися, популяризувати українське друковане слово, а разом з тим і мову. Видавництва намагаються працювати попри складні умови, аби книга йшла до читача. Не раз ми чули і самі кажемо, що українське слово — зброя проти ворога. А він це добре розуміє, передовсім знищуючи на тимчасово окупованих територіях книги й підручники українською».

Всі 347 придбаних книг — це новинки у світі літератури. Є твори сучасних й українських авторів, і зарубіжних — переклади українською. Книги для дорослих читачів і для дітей. Відбирали те, про що найчастіше запитували відвідувачі. «Нарешті в бібліотеці нас сьогодні потішили приємною новиною. У мене є декілька улюблених авторів, на нові книжки яких дуже чекала. Рада, що тепер дещо з того, що хотілося, буде в бібліотеці. Відразу візьму почитати, як тільки вони пройдуть, як кажуть бібліотекарки, необхідне опрацювання і з’являться на полицях», — говорить постійна читачка Центральної публічної бібліотеки пані Олена.