Готуємось до Великодня разом!

Музей історії міста пропонує майстер-клас з виготовлення незвичайних прикрас, які буде неважко виготовити своїми руками як і дорослим так і дітям.

Для цього потібно небагато: ось таке пінопластове яйце, можна замінити його пластиковим або дерев'яним. Пуста шкарлупка звичайного яйця надто тендітна та неванадалостійка (рекомендується просунутим користувачам писанок). Для початківців рекомендується пінопластова заготовка, використання якої унеможливлює травматизм майстра, оточуючих та безпосередньо самого яйця. Крім того нам потрібні: шпагат, декілька стрічок або шматочків тасьми різного кольору, неширока смужка мережива та бусини за смаком.

Спочатку робимо невеличкий отвір у "північному полюсі" нашої заготовки та наповнюємо його клеєм. За допомогою товстої голки заштовхуємо кінець шпагату.

Коли кінець фіксується, промазуємо поступово ПВА поверхню заготовки та поволі намотуємо шпагат, намагаючись щонайщільніше розташовувати витки.

Намотуємо повільно, даючи клею підсихати.

Коли наше яйце готове, зафіксуйте його харчовою резинкою.

Тепер підбираємо смугу неширокого мережива і робимо "спідничку", фіксуючи клеєм.

На верхній і нижній кінець можна прикріпити кола з тоненької тасьми.

Тепер у "екваторі" нашої заготовки можете розташувати атласні стрічки різних кольорів, які б гармонювали з іншим оздобленням.

  

Непогано виглядають стрічечки з бісером, які можна наклеїти поверх. Решту декору - банти або бусини дуже зручно фіксувати термоклеєм.

В результаті отримуємо ось таке великоднє яйце, яке можна подарувати або прикрасити свою оселю.


 

Музей історії міста Хмельницького