Виїзна інформативна експозиція «Шляхами звитяг. Українське військо: 1917-1921 рр.»

З нагоди відзначення Дня захисника України 14 жовтня музей історії міста Хмельницького розгорнув на вулиці Проскурівській виїзну інформативну експозицію «Шляхами звитяг. Українське військо: 1917-1921 рр.» від УІНП (Українського інституту національної пам’яті).

Впродовж дня виставка привернула увагу багатьох перехожих, які отримали можливість у зручній лаконічній формі дізнатися про те, з чого розпочиналось українське військо в період Української революції 1917-1921 років, 100-річчя якої масштабно відзначається в Україні вже кілька років поспіль.

Банери розповіли відвідувачам виставки про воєнні операції періоду УНР, про організацію українського війська та зокрема про деяких українських командирів: генерала-хорунжого Армії УНР Юрія Тютюнника, генерала-полковника Армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка, полковника Галицької армії Василя Вишиваного, полковника Армії УНР Євгена Коновальця та інших військових патріотів, які присвятили своє життя боротьбі за Українську державність. Особливо цікавою для допитливих виявилась інформація про однострої, відзнаки та зброю українського війська та про найвизначніші військові формації.