Хмельницький музей-студія фотомистецтва святкує 10-й день народження

Відзначив заклад таку подію виставкою робіт «Краще з фондів». 7 вересня 2010 року було відкрито Хмельницький музей-студію фотомистецтва, який став візитівкою нашого міста. Музей фотомистецтва є першим та єдиним в Україні. У музейних вітринах виставлено колекцію, що налічує понад 3500 експонатів. За 10 років вдалося провести понад 130 виставок найкращих фотографів міста, України та світу, що дало змогу наповнити фонди музею кращими роботами фотомитців. Музейна колекція налічує понад 2500 світлин, невеличку частку можна побачити на виставці фотографій "Краще з фондів".

У виставковій залі мистецького закладу зібралися друзі та поціновувачі фотомистецтва. Із знаковою подією в історії фотомузею колектив та присутніх від імені міського голови привітала керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

«Я вас вітаю і тішуся, що вас знають в Україні і фотографи пишаються тим, що виставляють свої роботи в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Ми хочемо щоб і надалі прекрасні фотовиставки з’являлися у вашій виставковій залі і відвідувачі знайомилися із безмежною красою фотомистецтва», - сказала Юлія Сергіївна.

Також Юлія Сабій вручила Подяку від міського голови та цінний подарунок.

Під час спілкування присутні згадували весь шлях створення від ідеї до відкриття, що пройшов митецький заклад, які труднощі вдалося подолати та які цікаві та неординарні роботи можна було побачити на виставках, представлених в музеї протягом десяти років діяльності. Щирі слова вітань, побажання подальшого процвітання, розвитку, нових цікавих виставок та подарунки приймав колектив Хмельницького музею-студії фотомистецтва під час відкриття виставки.
Виставка фотографій «Краще з фондів» буде експонуватись в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва з 10 до 21 вересня 2020 року.


 

Джерело - сайт Хмельницької міської ради