Пам’яті видатного хмельницького актора театру Миколи Нелюби...

 

Вчора, 2 червня, у Хмельницькому на 81 році пішов з життя заслужений артист України, талановитий актор і викладач Микола Нелюба. За своє творче життя він встиг зіграти десятки різнопланових ролей –  від трагічних до комічних. Свого часу він закінчив Харківський театральний інститут за спеціальністю «Актор драматичного театру». Перші ролі Микола Йосипович зіграв на сцені Чернівецького обласного музично-драматичного театру. Потім працював в Івано-Франківському та Полтавському театрах.. А з 1972 по 2012 роки полонив серце глядачів у Хмельницькому обласному музично-драматичному театрі, де зіграв свої найяскравіші ролі.

З 1996-го по 1998 рік тут він також працював на посаді директора театру.

З 2000 року і до теперішнього часу Микола Нелюба був одним з викладачів Хмельницького музичного коледжу імені Владислава Заремби. Тут він викладав дисципліни «Майстерність актора» і «Культура мови».

  

Музей історії міста Хмельницького висловлює співчуття родині Миколи Йосиповича Нелюби та пропонує до огляду невеличку міні-експозицію світлин з фондів музею пам’яті видатного хмельницького актора театру й талановитого викладача акторської майстерності.