Із джерел рідної землі

28 лютого у Хмельницькій дитячій музичній школі №2 відбувся концерт української музики «Із джерел рідної землі».

  

Метою заходу стала популяризація української музичної культури різних століть. Діти з великою радістю та закоханістю в українську творчість демонстрували свою виконавську майстерність, чуттєво та вміло передавали художні образи та події, що були втілені в музичних творах.

В українську музику вплетено всю історію нашого народу, картини природи, проникливі романтичні почуття любові до коханої дівчини і доблесні сторінки літописів України, оспівується радість та смуток, ненависть та любов, війни та перемоги.

  

Жодна інша нація в світі не може похвалитися такою кількістю мелодійних, задушевних, ліричних і героїчних пісень, якими милується весь світ, від яких приходять у захват видатні зарубіжні композитори, письменники, поети.

У концертній програмі брали участь: Ковальчук Юлія (фортепіано, клас викладача Катерини Чернишевої); Гураєвський Дмитро гітара, (клас викладача Костянтина Кропивницького); Гайдайчук Софія (фортепіано, клас викладача Наталії Чубок); Ткачук Владислав (акордеон, клас викладача Світлани Грибинщиковї); Банкін Кирило (фортепіано, клас викладача Олени Рижикової); Вовк Матвій та Болбов Тімур (бандура, клас викладача Людмили Янішевської); Карнаух Михайло (гітара, клас викладача Ігоря Кіницького); Матковська Єлизавета (бандура, клас викладача Галини Ладанської); дует скрипалів у складі Савчук Марії та Зарицької Дарини (клас викладача Тетяни Стан, концертмейстер Андрій Герасимюк); Ліпська Яна (бандура, клас викладача Катерини Андрухової); Антошина Дарина (фортепіано, клас викладача Світлани Степанової); Хоменко Олександр (баян, клас викладача Юрія Созонюка).

В українській музиці стільки емоційного вогню, образного блиску, чаруючої мелодійності, що просто дух захоплює. Цим українці зробили важливий внесок у збагачення духовності та підвищення моральних цінностей людства.