Музика для дітей

6 грудня у Хмельницькій дитячій музичній школі №2 відбувся концерт-лекція, присвячений творчості видатного композитора Петра Чайковського.

У концерті прозвучали твори різних жанрів, окресливши широку палітру творчості Чайковського: фортепіанні твори для дітей, уривки з балетів. «Лебедине озеро» та «Лускунчик», перекладених для фортепіанного виконання.

Основним акцентом феноменальної творчості композитора став цикл фортепіанних мініатюр «Дитячий альбом» – невеличка збірка легких п'єс для дитячого виконання, зміст якого нагадує один день дитини з її іграми, радощами та смутком.

  

Композитор створив шедеври, якими ще багато років будуть захоплюватись поціновувачі музичного мистецтва.

У концерті взяли участь учні та викладачі фортепіанного відділу: Квасниця Анна, Токур Дефне (викладач Олена Прохніцька); Зварич Діана, Фарачі Богдана,  Ільєва Даша (викладач Інна Аріон); Федоровська Валерія, Бернат Іванна (викладач Таісія Мніца); Ништа Юлія (викладач Олена Рижикова); Топольницька Юліана, Сімон Анастасія (Андрій Герасимюк); Савчук Віталіна, Кучер Марія, Возний Мирослав (Надія Корч); Шкодяк Анна (викладач Катерина Звір). 

Яскраве, емоційне та експресивне звучання фортепіано дивувало і зворушувало слухачів та подарувало незабутні враження від спілкування з мистецтвом.