Заходи до Дня партизанської слави та з нагоди 25-річчя створення музею Проскурівського підпілля

У музеї Проскурівського підпілля 19-20 вересня пройшов цикл заходів до Дня партизанської слави та з нагоди 25-річчя створення музею.

Зокрема, на тематичний хісторі-експлейнер (з англ. історичне роз’яснення) 19 вересня завітали студенти Хмельницького інституту управління і права. Фаховий виступ історика, викладача суспільних дисциплін Хмельницького кооперативного інституту Андрія Попика зацікавив присутніх розповіддю про створення підпільно-партизанського руху в Проскурові. У виконанні студентів Хмельницького музичного училища ім. Владислава Заремби Катерини Гулевич та Катерини Хатько (клас бандури викладача Миколи Босенка) прозвучали українські музичні твори. Пізнавальним став виступ директора музею історії міста Хмельницького Галини Барабаш. Студенти взяли участь у просвітницькому інтерактиві зі знання історичних подій Другої світової війни та переглянули хронікально-документальні кадри зі стрічки «Дзеркало історії».

Цього ж дня у мистецькій залі музею історії міста Хмельницького відбувся мілітарі-пленер за участю вихованців Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва  (викладач Світлана Костюшко). Юні художники скористалися можливістю з натури зобразити на папері військові однострої часів Другої світової війни з фондів музею. За результатами пленеру з доопрацьованих творів буде створена тематична міні-експозиція, яку можна буде побачити пізніше в залах музею Проскурівського підпілля.

У рамках відзначення Дня партизанської слави та у співпраці з колегами з Хмельницького обласного музею, зокрема Світланою Шемчук, 20 вересня у приміщенні музею Проскурівського підпілля експонувалися живописні полотна заслужених художників України Ф.Коновалюка та М.Андрійчука.