«Сучасна бібліотека – сучасному місту» презентація громадського проекту «SMART-бібліотека – помічник розумного міста»

22 серпня у центральній бібліотеці Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи (ЦБС) відбулася презентація проекту бюджету участі «SMART-бібліотека – помічник розумного міста».

Мета проекту: покращення використання хмельничанами можливостей «розумного міста» шляхом підвищення технологічної та цифрової грамотності громадян через опанування роботи на новітніх приладах та в електронних сервісах з допомогою практичних занять у бібліотеках міста.

Завдяки підтримки 1359 хмельничан, які проголосували за проект, для бібліотек були придбані ноутбуки (4 шт.), графічні планшети (3 шт.), 3D-ручки (3шт.), 3D-принтер, плотер для вирізання, електронна книга, Wi-Fi-роутери для бібліотек віддалених мікрорайонів міста, зручні крісла-мішки для читачів, книги з доповненою віртуальною реальністю з використанням AR-технологій. Загально використано 150,0 тис. грн.

За словами Тамари Козицької, директора ЦБС, автора проекту: «SMART-бібліотека – це «розумна бібліотека», де буде можливість самостійно надрукувати на 3D принтері, почитати книги, що оживають, спробувати себе в ролі ілюстратора книжок, навчитися використовувати електронні сервіси «розумного міста». За допомогою сучасних бібліотек хмельничани стануть більш підготовленими до нововведень, які постійно впроваджуються у нашому прогресивному місті, а бібліотеки – місцем з атмосферою, де хочеться креативити і створювати щось своє».

Фото: Хмельницька міська рада

Більше фото у Facebook