«Ключ від літа – КНИГА»: у Хмельницькому стартувало «Бібліотечне літо»

У Хмельницькому запальний старт літнім канікулам дало уже традиційне для міських книгозбірень «Бібліотечне літо». Цьогоріч відкриттям такого стало бібліотечне свято із назвою  «Ключ від літа – КНИГА». Його влаштували 1 червня у рамках загальноміських заходів з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. За місце проведення свята спочатку була центральна бібліотека Хмельницької міської централізованої системи, а потім – бібліотеки-філії міста.

Найперше на бібліосвяті нагородили кращих читачів Хмельницького. Сертифікати для них підготували міські бібліотеки, а подарунками любителів читання потішили Хмельницький обласний благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» та Магдін Олег, помічник-консультант народного депутата України Сергія Мельника.

Настрій учасникам заходу створювали юні артисти – вихованці Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга». Це були Вероніка Олійник та Ірина Липко, а також зразковий хореографічний ансамбль «Галант». По-мистецькому свято прикрасила виставка робіт «Я малюю літо», автори картин – юні художники із тієї ж ДМШ «Райдуги». 

Щодо бібліотекарів, то вони провели для дітей майстер-класи, поетичний флешмоб, літературні кросворди, а також разом розгадували ребуси та грали в ігри. Учасники ж самі методом торцування виготовили фотозону. Отож-бо, кожен обрав собі особливе заняття – те, яке підійшло до його настрою та творчих уподобань.

«Бібліотека провела для своїх читачів захоплююче свято з цікавими майстер-класами, іграми, руханками. Дітей розважали юні таланти, які співали, танцювали. Виставка картин милувала око! Було весело, було сонячно, все було бібліотечно!», – коментує Тетяна Венгрова, завідуюча бібліотеки-філії №11.

Показово, що ведучими такого заходу були кращі читачі міста Хмельницького (за підсумками конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019»). Це – суперчитачка центрального мікрорайону Велісевич Даша та суперчитачка мікрорайону Виставка Руденька Марія.

Відзначимо, що на цьому «Бібліотечне літо – 2019» тільки розпочалося. 1 червня на святі у центральній міській бібліотеці розповіли про заходи, котрі відбуватимуться впродовж усього літа на майданчиках біля бібліотек-філій у різних мікрорайонах міста.

Такі літні бібліомайданчики працюють у нашому місті уже не перший рік і встигли здобути неабияку популярність серед маленьких хмельничан. Загалом у такому режимі цьогоріч проведуть близько 50-и літніх заходів, основна мета яких – популяризація читання. Відзначаться вони різноманітністю форм організації та тематичною багатогранністю. Серед них будуть і літературні вікторини, ігри, головоломки, і майстер-класи, малюнки на асфальті та багато-багато іншого.

Тож, слідкуйте за програмою бібліозаходів, яку знайдете у кожній бібліотеці-філії міста, та зробіть своє літо та літо своїх дітей книжково-захоплюючим!