«Між двох світів». Роботи художниці Наталії Степанюк представили у центральній бібліотеці міста

15 травня у центральній міській бібліотеці Хмельницького (вул. Подільська, 78) відбулася презентація картин Наталії Степанюк «Між двох світів». Глядачам представили 12 робіт художниці.

Наталія Степанюк – cамобутня українська художниця з Хмельницького! Малює все життя. «Олівці та акварелі – це був максимум у дитинстві. Поступово знайомство з різними людьми спонукало мене використовувати олійні фарби. Одна з останніх робіт «Між двох світів», яка і на дала назву сьогоднішньої презентації», – розповідає художниця. Її картини пройняті душею, енергією відчуттів. Емоції, які авторка передає на полотнах, залиті глибоким і вічним, вони переплітаються з незбагненним всесвітом надреальності.

Ще у 2004 році на Волині майстриня презентувала кілька своїх робіт. Пізніше самостійно почала навчалася олійному живопису. Зараз уже було створено 44 картини. Більшість з них продали на благодійних аукціонах, аби підтримати українську армію та хворих дітей.

Презентація у міській книгозбірні поєднала живопис, музику та поезію. Музичні композиції прозвучали у виконанні скрипаля Антона Вараниці, а власні поетичні твори глядачам зачитав Володимир Сідлецький. «Наталя сповнена любов’ю до людей, природи, всесвіту. У деяких картинах піднято дуже важкі для українського народу питання – війни та миру. Мене ці полотна надихнули на написання вірша «Прикрий світ», – додав поет.

  

«У цьому залі люди, яких познайомила війна. Я пригадав свою волонтерську роботу. Емоції були різні, сповнені агресії, небезпеки. Але сьогодні на презентації, під впливом цих картин відчув дивовижний спокій. Емоції, які трансформуються одна в одну, як боротьба добра і зла», – поділився враженнями Віктор Шайда.

Додамо, що виставку організовано в рамках проекту центральної міської бібліотеки «Майстерня для натхнення». Проект знайомить містян з творчими особистостями, а також передбачає проведення персональних майстер-класів.