Ювілейний концерт народного аматорського ансамблю «Експромт»

12 квітня відбувся ювілейний концерт з нагоди 20-річчя народного аматорського ансамблю «Експромт» Хмельницької дитячої музичної школи №2. Ювілей – це свято спогадів, досвіду, це період підведення певних підсумків та досягнень.

Інструментальний ансамбль викладачів був створений у 1999 році за ініціативою викладача по класу скрипки Майєю Онищук. Учасники ансамблю любили експериментувати, через те і обрали назву колективу «Експромт». Викладацький ансамбль викладачів прикрашав своїми яскравими виступами різноманітні концерти та став окрасою творчих здобутків Хмельницької дитячої музичної школи №2. І у 2002 році колектив отримав звання «народний, аматорський».

З кінця 2002 року керівником народного аматорського ансамблю «Експромт» стає викладач по класу труби Василь Бабій, який враховуючи різні смаки слухачів новаторськи підходить до підбору репертуару. 

За період існування ансамблю «Експромт» до складу його учасників входили викладачі: Володимир Шпирко, Марина Баніт, Вікторія Козіна, Ганна Кушнір, Володимир Сімон, Ігор Прохніцький, Олександр Карачун.

На теперішній час до складу народного аматорського ансамблю «Експромт» входять молоді, талановиті та перспективні викладачі нашої школи: Олександр Крижанівський (соло-гітара), Констянтин Кропивницький (бас-гітара). Віталій Гаврилюк (ударні інструменти), Артур Манькевич (труба), Артур Кабанчук (саксофон) та Андрій Герасимюк (фортепіано), який з 2012 року є керівником колективу. Крім інструментальних творів до репертуару ансамблю входять також вокальні твори, у яких в якості солістів беруть участь кращі учні та викладачі школи. Аранжування всього репертуару вдало, цікаво та професійно роблять Андрій Герасимюк та Аркадій Герасимюк.

У концертній програмі ювілейного концерту брали участь:

  • хор учнів вокально-хорового відділу «Веснянка», керівник Лілія Петрусь;
  • учні викладача по класу сольного співу Тетяни Килимник Баранов Любомир, Коновалюк Владислава, Купрата Софія та Доколова Софія;
  • зразковий вокальний ансамбль «Веселі нотки», керівник Тетяна Килимник;
  • викладачі Тетяна Ковтонюк та Віктор Довбіус.

Ансамбль «Експромт» – це чудова сім’я, в якій  кожен виконавець відчуває свою значущість, індивідуальність та неповторність, постійно працює над вдосконаленням виконавської майстерності. Слухачі завжди сприймають цей колектив дуже тепло та доброзичливо, з задоволенням і вдячністю.