Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія»: перебіг подій ІІ етапу

1 лютого стартував XV Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія – 2019».

Другий етап такого тривав з 18 до 23 березня. У ньому взяли участь 23 учасники з 14-и бібліотек-філій Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи і бібліотек 9-и загальноосвітніх шкіл міста. Всі вони семикласники. До членства в журі запрошували подільських письменників, вчителів української мови, бібліотекарів.

Учасники представляли свої читацькі щоденники, які містили записи про 8 прочитаних книжок, котрі не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури. Було цікаво дізнатися, які книги читають сучасні семикласники. Серед них: Кокотюха А. «Таємниця козацького скарбу», Дяченки О. і С. «Дивовижні пригоди звичайних речей», Гантер Е. «Коти-вояки», Щерба Н. «Чароділ. Чародільський браслет», Ріордан Р. «39 ключів» та ін. Діти  розповідали про прочитане, а у конкурсі «Ерудит» показали обізнаність із художньою літературою загалом. Додаткові бали отримали читачі, які створили відео про улюблену книгу і виклали його у соціальних мережах.

Вперше для учасників конкурсу та цікавих до дитячої літератури та промоції дитячого читання у Facebook створили відкриту спільноту – "Таємне товариство Книгоманів". Приєднатися до групи можна за посиланнямУ спільноті бібліотеки міста Хмельницького поширювали інформацію про перебіг "Книгоманії­ – 2019" та цікаві факти про читання, книжки, авторів.

Фіналістами стали найкращі вісім читачів. Вони отримали звання «Суперчитач мікрорайону…». Вітаємо переможців:

Очікуємо на ІІІ тур конкурсу, який відбудеться 15 квітня у міській бібліотеці-філії №12 за адресою проспект Миру, 76/2. Переможець отримає звання «Суперчитач міста Хмельницького». Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія2019», який відбудеться 17-19 травня.