XXIІ Всеукраїнська художня фотовиставка «Погляд-2018»

Хмельницький музей-студія фотомистецтва запрошує відвідати  XXIІ Всеукраїнську художню фотовиставку «Погляд-2018».

Відкриття виставки відбудеться 4 квітня о 16:00.

В експозиції музею фотороботи майстрів із 13 областей України та м. Севастополя. Серед них як відомі автори, так і нові імена, які вже зараз готові заявити про свій талант.

«Погляд» не визначає найкращих, а сповідує принцип рівності серед учасників. Його метою є популяризація творчості фотомитців, їхніх творів та залучення нових авторів.

Тема виставки вільна, що дає можливість фотомайстрам представити свої найкращі роботи. Назву її визначили самі учасники з погляду на індивідуальні особливості світосприйняття кожного з них.

За більш як двадцять років проведення фотовиставки «Погляд» її популярність зросла настільки, що вона стала відомою не лише в Кіровоградській області, а й далеко за її межами, отримала статус Всеукраїнської.

Виставка була і залишається відкритою як для фотографів-аматорів, так і для визнаних майстрів камери. Таке поєднання дає змогу початківцям оцінити свій рівень професійності, поспілкуватися з досвідченішими колегами, а також набути певного досвіду.

З 1997 року «Погляд» вийшов на всеукраїнський і міжнародний рівні. На відміну від багатьох інших фотоконкурсів він є напрочуд демократичним, адже не обмежує творчі пошуки тематичними рамками і не вивершує окремих авторів медалями різного ґатунку. Для художньої ради є тільки один критерій – відповідно до мистецького наповнення роботу приймають або відхиляють. Такий підхід дає можливість щороку збирати на виставку зацікавлених фотомайстрів з усієї України та з-за кордону.

Свобода творчого самовиявлення та однакові критерії як для маститих авторів, так і для початківців згуртували навколо виставки «Погляд» у Кропивницькому коло висококваліфікованих фотомитців і завжди тримають двері відчиненими для творчої молоді. Саме через цей виставковий майданчик пройшло багато нині відомих українських фотомайстрів.

Кожен з учасників фотовиставки згідно з умовами її проведення отримає диплом та каталог фоторобіт.

Під час презентації демонструватиметься слайд-шоу з усіма представленими роботами у супроводі композицій музичного гурту «Анатомія стихій» (керівник - Володимир Лобач, м. Кропивницький).


Організатори фотовиставки: фотоклуб «Колаж» (Сергій Гусарченко, м. Кропивницький) та фотоклуб «Автор» (Дмитро Воротинцев, м. Дніпро).

Голова оргкомітету – Сергій Гусарченко (м. Кропивницький).

Куратор – Сергій Лесів (м. Кропивницький).

Члени художньої ради:

  • Олексій Шпак (м. Дніпро, Україна) - голова художньої ради, член НСФХУ;
  • Тетяна Москаленко (м. Севастополь, Україна) - член художньої ради, член НСФХУ;
  • Тарас Перун (м. Чернівці, Україна) - член художньої ради, член НСФХУ, голова Чернівецької обласної організації НСФХУ;
  • Сергій Лесів (м. Кропивницький, Україна) - член художньої ради, член НСФХУ;
  • Дмитро Воротинцев (м. Дніпро, Україна) - секретар художньої ради, член НСФХУ.