До обговорення символів національної ідентичності запрошує музей історії міста Хмельницького

Національна ідентичність нині, як ніколи раніше, – на часі для кожного з нас.  Це почуття нації як єдиного цілого в особі визначних традицій, культури, мови і політики.

Музей історії міста Хмельницького запрошує науковців, краєзнавців, педагогів, студентів та учнівську молодь до участі в круглому столі «Символи національної ідентичності», який приурочується до 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом УНР. Круглий стіл відбудеться 22 лютого 2018 року о 15.00  у приміщенні музею історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30.

Національна ідентичність людини – це її ідентичність і почуття приналежності до однієї держави або однієї нації незалежно від свого юридичного статусу громадянства. Зміни традиційних орієнтирів (зокрема розмиття меж нації за рахунок інорідних елементів чи неприйнятних цінностей) можуть призвести, як правило, до розколу нації та громадянської війни.

Про це та багато іншого йтиметься на круглому столі «Символи національної ідентичності». Зокрема, пропонуються такі напрямки роботи, як історія виникнення та історичне значення Тризуба; українська національна символіка як репрезентант національної ідентичності.


До уваги учасників: планується видання збірника наукових тез бюджетним коштом.

Тези приймаються особисто за адресою музею або за електронною адресою музею з поміткою «на круглий стіл».

Адреса музею: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 30.

Електронна адреса музею: mimh@ukr.net

Телефон для довідок: 067 192 10 79 (Галина Іванівна)

Сторінка у Facebook